torsdag 26 maj 2016

Grabbar, vi behöver er hjälp.

Hur mycket jag än hatar att erkänna det så behöver vi er hjälp. Vi behöver er hjälp till förändring.
Vi kan slåss och skrika oss hesa men vill ni inte lyssna så är allt förgäves.

Många gånger när jag träder fram och berättar om förtrycket (oftast kvinnans förtryck gentemot mannen) så väljer många, främst män, att rycka på axlarna. Missförstå mig inte nu. Många reaktioner är bl.a. "Nej, gud vad hemskt!". Men sen så är det inte mer med det.

"Inte alla män!!!" är ju en klassiker som används friskt i försvar av män som direkt går in i försvarsposition, istället för att se till problemet det grundar sig i.
Förstår ni män inte att ni själva måste vara med och förändra? Jämställdhetsfrågan är inte icke-mäns uppgift att föra. Jämställdhet ligger i allas intresse.

Stå upp för din kvinnliga kollega, som än en gång får ta emot olämpliga kommentarer av eran gemensamma, manliga kollega. Stå upp för kvinnan på bussen som inte får vara ifred av killgänget framför henne. Våga säga emot din polare om han väljer att säga något eller bete sig olämpligt mot en kvinna.

Vi förstår att alla män inte är idioter men när ni väljer att bara se på och låta förtrycket fortgå så är ni precis lika delaktiga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar